Qaaqqutsiaq er opprinnelig fra Grønland, men flyttet til Finnmark som tenåring. Han tok kokkeutdannelsen i København, og har etter det opparbeidet seg erfaring fra en rekke nordiske restauranter som Noma, Maaemo og Arakataka. For noen år siden gjorde han et bytte fra små restauranter til mat i en større skala, da han ble kjøkkensjef for Kreativ Catering. Det var en øyeåpner, kan han fortelle, og en viktig erfaring som han tok med seg inn i jobben på Ambassaden: «Å balansere på knivseggen mellom det logistiske og økonomiske, og mantraet vi har om å alltid tenke fra gjestens perspektiv, det er ganske fantastisk.» Qaaqqutsiaq beskriver det å implementere det litt kokkenerdete gastronomiske i så stor skala som galskap, men han legger raskt til at det er en form for «kontrollert galskap.»
På Ambassaden har Qaaqqutsiaq vært med på jobben med å bygge opp teamet, og definere event-tilbudet. Han elsker å være omgitt av folk som deler de samme verdiene og alltid jobber for å gjøre ting enda litt bedre: «Vi er håndverkere, og verket vårt blir målt i gjestenes umiddelbare reaksjon.» Han forteller hvordan huset blir en hub for folk med kunnskap og glede over å servere god mat og drikke; et sted der alle er opptatt av å kunne fornye seg og være aktuelle i markedet. «Det skjer masse her, men det kommer fra en følelse av glede, og det vil skinne gjennom. Har vi ikke glede, vil folk merke det. Selv på store event med mange hundre mennesker skal vi formidle gleden over det vi holder på med. Gjestene skal føle seg omringet av mennesker som ser frem til å vise dem noe de har laget. Det skal være en tydelig avsender her», sier han.
Qaaqqutsiaq er opptatt av hvordan tilstedeværelsen av kjøkkenet vil være tydelig, fordi eventet designes sånn at man kan se kokkene jobbe. Han beskriver et mattilbud med et bredt spekter av smaker; fra visjonen om å alltid ha et skikkelig godt grønnsaksbasert tilbud, til hvordan de med street food-bodene har gått helt til røttene av inspirasjonen. I et bygg der det vil være både små og store eventer, henger det på greip at matopplevelsen kan skaleres. Alt fra det teatralske elementet ved å bli servert bombastiske skalldyrsfat dekorert med blomster på en bankett, som blir montert i etasjer på bordet av servitører på rad og rekke, ned til enkel pausemat på et frokostseminar. Men Qaaqqutsiaq understreker at all mat er like viktig: «Selv en fruktsalat i pausen kan ha en liten tvist, noe man legger merke til og snakker om. Alt er hjemmelaget, og det kommer fra et genuint sted. Det handler om gode råvarer, god mat og en gøy presentasjon.»